• Öppen spis, köksbord och soffa i bondeköksmiljö, barnutställning © Norrbottens museum
  • Barngrupp Kjell Öberg © Norrbottens museum
  • Barn som tecknar Kjell Öberg © Norrbottens museum
  • Staffan Nygren © Norrbottens museum

På Norrbottens museum finns alltid något för barn i alla åldrar. Lekmiljö och program för barn både inne och ute. Programmen kan vara allt från musik, slöjd, drama, visningar av barnutställningar till berättarstunder och program kopplade till högtider.

Förr i tiden

I lekmiljön går det att leka sig till kunskap om livet för 100 år sedan. Barnen kan klä ut sig och prova på hur det var att leva förr.

Björnfesten

Se den spännande berättelsen om Björnfesten, en animerad film som handlar om hur det gick till för 400 år sedan när man jagade björn. Flera kortfilmer finns att se museets filmrum. 

Program för barn

Barnens söndag med slöjd för barn och unga är en av flera uppskattade program och är i de allra flesta fall kostnadsfria. Ingen föranmälan krävs. Med uppehåll under sommaren. Under Utställningar och program i menyn, klicka på För barn högst upp på sidan så visas aktuella program för barn.
 

Lek i parken!

I museiparken finns lekskulpturer Jimmysar gjorda av konstnären Monika Gora samt en labyrint. Labyrinten är gjord i slutet på 1900-talet av Luleå Hembygdsförening. Norrbottens kustland är en av de labyrinttätaste i världen.