• Hanhinvittiko fäbod Foto Jenny Dahlén Vestlund

Om arbetsplatsen
Norrbottens museum är länsmuseum för Sveriges nordligaste län. Vårt län stäcker sig från fjäll till skärgård och har en spännande kulturhistoria som präglats av långväga kontakter. Genom alla tider har vårt län varit en kulturell smältdegel och nationella minoritetsspråk som samiska, tornedalsfinska, romani chib och finska hörs vid sidan av svenska, somaliska, afghanska och över 90 andra nya minoritetsspråk.

Norrbottens museum arbetar med att bevara, använda och utveckla regionens kulturarv och kulturmiljöer genom kunskapsuppbyggnad, samlingsförvaltning och publik verksamhet.

Norrbottens museum är en verksamhet inom Region Norrbotten.

Arbetsuppgifter
Vi söker arkeologer inför fältsäsongen maj-oktober 2019. Dina arbetsuppgifter blir att leda eller delta i fältarkeologiska uppdrag i Norrbottens län. Arbeten som kan bli aktuella är utredningar och undersökningar.

Avdelning kulturmiljö vid Norrbottens museum arbetar med uppdrag, rådgivning och publik verksamhet inom bebyggelse, arkeologi och etnologi.

Din bakgrund
För tjänst som säsongsanställd arkeolog krävs examen om minst 180 högskolepoäng, varav 90 högskolepoäng i arkeologi (120 respektive 60 poäng enligt gamla systemet).

Erfarenhet av fältarbete, maskinavbaning, rapportskrivning, samt projektledning av arkeologiska undersökningar/utredningar samt arbete i GIS-miljö och Intrasis är meriterande.

För att bli aktuell som projektledare/fältarbetsledare är ovan nämnda erfarenheter ett krav.
För bägge rollerna är erfarenhet av arbete i Norrlandsmiljö meriterande.

Körkort, klass B, är ett krav.

Anställningsfakta
Säsongsanställning från maj 2019, heltid, 3-6 månader med möjlighet till förlängning. Under förutsättning att förväntade uppdrag kommer till stånd.

Välkommen med din ansökan inklusive personligt brev, meritförteckning, löneanspråk och övriga handlingar som du vill åberopa.

Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Vill du veta mer?
Avdelningschef, Nils Harnesk, 070-642 79 94, nils.harnesk@norrbotten.se
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi undanber oss direkt kontakt med bemannings-/rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Fackliga företrädare
DIK, Åsa Lindgren, 0920-24 35 33.
 
Sista ansökningsdag
2019-03-01
 
Arbetslivserfarenhet
Arkeolog: erfarenhet efterfrågas.

Om lön
Individuell lönesättning.

Om anställningsvillkor
Heltid. Säsongsanställning.