Chef till avdelningen Arkiv och Bibliotek

Om arbetsplatsen
Norrbottens museum är länsmuseum för Sveriges nordligaste län. Vårt län sträcker sig från fjäll till skärgård och har en spännande kulturhistoria som präglats av långväga kontakter och utbyte. Genom alla tider har vårt län varit en kulturell smältdegel och än idag hörs språk som samiska och tornedalsfinska vid sidan av svenska, somaliska, afghanska och över 90 andra nya minoritetsspråk.

Norrbottens museum arbetar med att bevara, använda och utveckla regionens mångfacetterade kulturarv och kulturmiljöer genom kunskapsuppbyggnad, samlingsförvaltning och publik verksamhet.

Norrbottens museum söker nu dig som tillsammans med engagerade och kompetenta kolleger och medarbetare vill arbeta i en spännande och framåtsiktande organisation.
Norrbottens museum är ett länsmuseum för en fjärdedel av Sveriges yta och har sitt säte i Luleå. Verksamhet bedrivs i hela regionen. Museets lokaler ligger i centrala Luleå och i stadsdelen Björkskatan. Avdelningen Arkiv och bibliotek innefattar även Norrbottens Föreningsarkiv. Norrbottens museum och Föreningsarkivet driver tillsammans Arkivcentrum Norrbotten med en öppen forskarmottagning. Avdelningen finns på Björkskatan, där också denna tjänst kommer att vara placerad. På avdelningen arbetar cirka tio medarbetare.

Norrbottens museum är en verksamhet inom Region Norrbotten.
 
Arbetsuppgifter
Ditt arbete som chef för avdelningen Arkiv och Bibliotek innebär många kontakter internt och externt. Arbetet är både strategiskt och operativt och du behöver därför kunna planera lång- och kortsiktigt, driva utveckling och göra uppföljningar. Du har verksamhets-, personal- och budgetansvar och du kommer att vara en del i utveckling och ledning av hela Norrbottens museum.
 
Ditt arbetsfält är regionen, kommuner, organisationer, föreningar och invånare samt myndigheter. Du kommer också att arbeta med- och vidareutveckla forskningssamarbeten samt bygga nätverk. Du ingår i ledningsgruppen för länsmuseet som leds av länsmuseichefen. Tjänsten innebär resor i länet.
 
Din bakgrund
Vi söker dig som är engagerad, kreativ och gillar utveckling. Du har en relevant högskoleutbildning och är en erfaren ledare.
 
Du är beredd att ta ett stort ansvar för avdelningens verksamhet ur ett helhetsperspektiv. Du har lätt för att skapa och upprätthålla relationer i samarbeten och i nätverk. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift och har en målanpassad god kommunikation. Vi ser gärna att du har goda digitala kunskaper som gynnar utvecklingen inom avdelningen. Som person är du stabil och självgående och kan arbeta på ett strukturerat sätt.
 
Erfarenhet från politiskt styrd organisation är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.
 
Anställningsfakta
Norrbottens museum erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete i en dynamisk arbetsmiljö.
Region Norrbotten strävar mot ökad jämställdhet, större mångfald och en arbetsmiljö där alla ska känna sig vl behandlade.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med ett tidsbegränsat chefsförordnande, på heltid med placering i Luleå. Tillträde enligt överenskommelse.
 
Vill du veta mer?
Kontakta, Margaretha Lindh Länsmuseichef på 0920-24 35 12
 
Fackliga företrädare
Åsa Lindgren DIK, 0920-24 35 33
 
Sista ansökningsdag är den: 2018-02-25