Chef till avdelningen Kulturmiljö

Om arbetsplatsen
Norrbottens museum är länsmuseum för Sveriges nordligaste län. Vårt län stäcker sig från fjäll till skärgård och har en spännande kulturhistoria som präglats av långväga kontakter och utbyte. Genom alla tider har vårt län varit en kulturell smältdegel och än idag hörs språk som samiska och tornedalsfinska vid sidan av svenska, somaliska, afghanska och över 90 andra nya minoritetsspråk.

Norrbottens museum arbetar med att bevara, använda och utveckla regionens mångfaldiga kulturarv och kulturmiljöer genom kunskapsuppbyggnad, samlingsförvaltning och publik verksamhet.

På Norrbottens museum händer mycket intressant inom arkeologin just nu. Bland annat gör vi fynd som skriver om regionens förhistoria. Norrbottens museum söker nu dig som tillsammans med engagerade och kompetenta kolleger och medarbetare vill arbeta i en spännande och framåtsiktande organisation.

Norrbottens museum är länsmuseum för en fjärdedel av Sveriges yta och har sitt säte i Luleå. Verksamhet bedrivs i hela regionen. Museets lokaler ligger i centrala Luleå och i stadsdelen Björkskatan. Avdelningen kulturmiljö finns på Björkskatan, där också denna tjänst kommer att vara placerad. Avdelningen består av cirka tio medarbetare.

Norrbottens museum är en verksamhet inom Region Norrbotten.

Arbetsuppgifter
Som chef för avdelningen kulturmiljö kommer ditt arbete att innebära många kontakter internt och externt. Arbetet är både strategiskt och operativt och du behöver kunna planera lång- och kortsiktigt, driva utveckling och göra uppföljningar. Du har verksamhets-, personal- och budgetansvar.

Avdelningen genomför en hel del uppdragsverksamhet och projekt, ofta med korta deadlines som måste hållas. Du behöver därför ha förmåga att arbeta snabbt, men ändå noggrant.

Ditt arbetsfält är regionen, kommuner, organisationer, föreningar och invånare samt myndigheter. Du kommer också att arbeta med- och vidareutveckla forskningssamarbeten, och bygga nätverk inom kulturarvs- och kulturmiljöområdet.

Du ingår i ledningen för länsmuseet som leds av länsmuseichefen.

Tjänsten innebär resor i länet.

Din bakgrund
Vi söker dig som är engagerad, initiativrik, gillar utveckling och är handlingskraftig. Du är resultatinriktad. Du har ett dokumenterat gott ledarskap och är beredd att ta ett stort ansvar för avdelningens hela verksamhet, internt såväl som externt, linjeverksamhet, projekt och uppdragsverksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av fältarbete och projektledning och har kunskap om samtidsdokumentation.

Du har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer i samarbeten och nätverk. Du har förmåga att se helheten och kan jobba med målanpassad kommunikation.

Du ska ha examen inom kulturmiljöområdet, helst en filosofie doktors- eller filosofie licentiatexamen, samt några års erfarenhet från ledarskap inom området.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Anställningsfakta
Norrbottens museum erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete i en dynamisk arbetsmiljö.

Regionen strävar mot ökad jämställdhet, större mångfald och en arbetsmiljö där alla ska känna sig väl behandlade.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år, på heltid med placering i Luleå.

Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Kontakta Margaretha Lindh, Länsmuseichef, tfn: 0920-24 35 12

Fackliga företrädare
Åsa Lindgren, DIK, tfn: 0920-24 35 33
 
Sista ansökningsdag 2018-02-25
 
 

 

Norrbotten
Norrbotten är i stark utveckling, både ekonomiskt och kulturellt. Här finns kraftfulla, varma människor, omtanke och samhällsservice, städer och vildmark. Norrbotten erbjuder goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid.

Region Norrbotten
Region Norrbotten är länets största arbetsgivare. Som anställd i Region Norrbotten får du arbeta i en stimulerande miljö där du kan vara med och påverka och göra skillnad för en bättre hälsa i länet. Vi erbjuder bra anställningsvillkor med bland annat flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och tillägg till föräldraförsäkringen. Region Norrbotten bidrar även med kompetensutveckling i ledarutvecklingsprogram, kurser, föreläsningar, mentorskap, nätverk och forskningsprojekt. Region Norrbotten har fem sjukhus, 33 hälsocentraler och är bland de ledande i Sverige inom e-hälsa.