• Stenmur mot blå himmel Mattonstock

Om arbetsplatsen
Norrbottens museum är länsmuseum för Sveriges nordligaste län. Vårt län stäcker sig från fjäll till skärgård och har en spännande kulturhistoria som präglats av långväga kontakter. Genom alla tider har vårt län varit en kulturell smältdegel och nationella minoritetsspråk som samiska, tornedalsfinska, romani chib och finska hörs vid sidan av svenska, somaliska, afganska och över 90 andra nya minoritetsspråk. Norrbottens museum söker nu dig som tillsammans med engagerade och kompetenta kolleger och medarbetare vill arbeta i en spännande och framåtsiktande organisation. Norrbottens museum arbetar med att bevara, använda och utveckla regionens kulturarv och kulturmiljöer genom kunskapsuppbyggnad, samlingsförvaltning och publik verksamhet. Museets samlingar omfattar omkring 70 000 föremål och 2 miljoner bilder.

Norrbottens museum har sitt säte i Luleå och bedriver verksamhet i hela regionen. Museets lokaler ligger i centrala Luleå och i stadsdelen Björkskatan där denna tjänst kommer att vara placerad.

Arbetsuppgifter
Tjänsten kommer framförallt att innebära övergripande och fördjupande dokumentationsarbete, knutet till museets föremåls- och bildsamlingar. I uppdraget ingår bland annat arbete med en av museets större samlingar, bestående av en stor bredd av material, bilder, föremål, arkivalier och berättelser om människorna som ägt dem och deras liv.

Arbetet består av att samla in, sammanställa och vidareutveckla material kring samlingen. En stor del av arbetet består av dokumentation och intervjuer. Katalogiserings- och registreringsarbete kan bli aktuellt. Du kommer delvis fungera som samordnare av arbetet, där flera av museets medarbetare är involverade. Du arbetar självständigt och leder arbetet framåt, såväl på egen hand som i nära samarbete med dina kollegor. Det etnologiska dokumentationsarbetet utgör en viktigt del av museets verksamhet och kunskapsuppbyggnad.

Tjänsten kan innebära resor i länet.

Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant bakgrund för arbetet, såsom akademiska studier inom det kulturhistoriska området, etnologi eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Meriterande är erfarenhet av arbete med intervjuer, arbete vid museum eller i liknande sammanhang samt erfarenhet från att samarbeta och samordna arbete med andra. Du ska vara självgående utifrån ditt uppdrag och arbetsinnehåll, samt ha engagemang och förmåga att arbeta strategiskt mot uppsatta mål. Du är utåtriktad, är bra på att bygga kontakter och underhålla relationer. Du har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du ser din del i helheten på arbetsplatsen och medverkar till en god arbetsmiljö.

Arbetet kräver god datorvana och B-körkort.

Anställningsfakta
Tjänsten är en heltid, visstidsanställning på 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde omgående, eller enligt överenskommelse. Regionen tillämpar individuell lönesättning.

Vill du veta mer?
Anna Lundgren, avdelningschef Bildarkiv och samlingar, tfn: 0920-24 35 08, anna.i.lundgren@norrbotten.se

Fackliga företrädare
Nils Harnesk, DIK, tfn: 0920-24 35 14, 070- 642 79 94.

Sista ansökningsdag
2018-08-19

SÖK TJÄNSTEN HÄR