Om arbetsplatsen
Norrbottens museum är en verksamhet inom Region Norrbotten och är länsmuseum för en fjärdedel av Sveriges yta. Museet arbetar med att bevara, använda och utveckla regionens mångfaldiga kulturarv genom kunskapsuppbyggnad, samlingsförvaltning och publik verksamhet. Norrbottens museum har sitt säte i Luleå, och bedriver verksamhet i hela regionen. Museets lokaler är belägna dels i centrala Luleå och dels på stadsdelen Björkskatan.

Arbetsuppgifter
Som projektledare inom pedagogisk museiverksamhet ska du utifrån museets verksamhetsmål och utställningstematik ansvara för att leda ett rikt pedagogiskt programutbud och aktiviteter för och med olika målgrupper. Det innebär att sätta tidsplan med tydlig ansvarsfördelning, samarbeta med övriga medarbetare såsom pedagoger, utställningstekniker samt aktuell personal inom arkiv, kulturmiljö och föremålssamlingarna. Tjänsten innebär att ansvar för planering, budget, uppföljning och utveckling av de olika pedagogiska programmen och aktiviteterna. Uppdraget innebär även att praktiskt leda pedagogiska programpunkter, kontakta och samverkan med skolan, kontakta aktuella underleverantörer, externa produktionsbolag samt andra museer och aktuella samarbetspartners. Du jobbar både som utförare och kontaktperson gällande skolor. Du ingår i museets pedagoggrupp samt relevanta interna team gällande utställningar och program.

Tjänsten innebär resor i länet. Helg-och kvällsarbete förekommer.

Din bakgrund
Relevant högskoleutbildning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du ska ha jobbat med kreativa uttryck med pedagogisk inriktning samt har projektledarerfarenhet. Uppdraget kräver att du kan leda projekt från idé till produktion, både fysiskt samt i digitalt format. Detta då samtliga aktiviteter inom museet är projektifierade.

Du behöver ha ett stort kultur- och historieintresse. Du ska ha ledarskapsförmåga, vara tydlig, kreativ och strukturerad samt har en god kommunikativ förmåga. Du skapar engagemang och delaktighet. Du agerar utifrån ett helhetsperspektiv och är prestigelös. Du är problemlösningsinriktad, noggrann och gillar när det händer mycket.  God pedagogisk förmåga, kunskap om målgruppen barn och ungdomar är en förutsättning.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du behärskar minoritetsspråk.
God datorvana och gärna kunskap i Adobe Creative Cloud, främst InDesign.

Bifoga exempel på utförda projekt och samarbeten.

Anställningsfakta
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2019-10-01. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Vill du veta mer?
Sara Jonsson Lindmark, 0920-24 35 21, 072-586 25 66, sara.jonsson-lindmark@norrbotten.se  

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi undanber oss direkt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Fackliga företrädare
Annika Josbrant, Lärarförbundet, 0920-24 35 49, 070-515 07 88, annika.josbrant@norrbotten.se

Sista ansökningsdag
2019-08-11

 

Norrbotten
Norrbotten är i stark utveckling, både ekonomiskt och kulturellt. Här finns kraftfulla, varma människor, omtanke och samhällsservice, städer och vildmark. Norrbotten erbjuder goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid.

Region Norrbotten
Region Norrbotten är länets största arbetsgivare. Som anställd i Region Norrbotten får du arbeta i en stimulerande miljö där du kan vara med och påverka och göra skillnad för en bättre hälsa i länet. Vi erbjuder bra anställningsvillkor med bland annat flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och tillägg till föräldraförsäkringen. Region Norrbotten bidrar även med kompetensutveckling i ledarutvecklingsprogram, kurser, föreläsningar, mentorskap, nätverk och forskningsprojekt. Region Norrbotten har fem sjukhus, 33 hälsocentraler och är bland de ledande i Sverige inom e-hälsa.

SÖK TJÄNSTEN HÄR