• Stenmur mot blå himmel Mattonstock

Om arbetsplatsen
Norrbottens museum är länsmuseum för Sveriges nordligaste län. Vårt län sträcker sig från fjäll till skärgård och har en spännande kulturhistoria som präglats av långväga kontakter och utbyte. Genom alla tider har vårt län varit en kulturell smältdegel och än idag hörs språk som samiska och tornedalsfinska vid sidan av svenska, somaliska, afghanska och över 90 andra nya minoritetsspråk. Norrbottens museum arbetar med att bevara, använda och utveckla regionens mångfacetterade kulturarv och kulturmiljöer genom kunskapsuppbyggnad, samlingsförvaltning och publik verksamhet.

Norrbottens museum har sitt säte i Luleå, men bedriver verksamhet i hela regionen. Verksamheten vid registreringsavdelningen bedrivs i stadsdelen Björkskatan, där flera av museets avdelningar verkar.

Vi söker nu dig som tillsammans med engagerade och kompetenta kolleger och medarbetare vill arbeta i en spännande och framåtsiktande organisation.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta som teamledare för registreringsavdelningen vid Norrbottens museum.
Som teamledare för registreringsavdelningen kommer du att leda ett tiotal medarbetare med funktionsvariationer som arbetar med att digitalisera museisamlingar och arkivmaterial inom verksamheten Kulturarvs-IT. Du behöver därför ha kunskap från arbeta med människor med funktionsvariationer. Ditt arbete är både strategiskt och operativt då du kommer att handleda medarbetare och utveckla verksamheten, men även registrera föremål. Du har verksamhets- och personalansvar.

Din bakgrund
Vi tror att du har erfarenhet av arbete inom kultur, skola, omsorg eller vård. Din utbildningsbakgrund kan därför vara skiftande, men är lägst gymnasieutbildning. Vi ser helst att du har akademiska studier inom historia, kultur eller närliggande områden. Du har några års arbetslivserfarenhet. Vi söker dig med erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariationer, gärna i någon form av ledande ställning, men du kan också ha förvärvat kunskaper inom ledarskap från andra arbetsområden. Kunskap om arbete i databaser är meriterande, likaså om du har tidigare erfarenhet av arbete inom museum, historia eller kulturområdet i stort.

Vi söker dig som vill vara med och leda Norrbottens museum mot de långsiktiga målen. Du har förmåga att leda och inspirera människor. Som person är du trygg, stabil och tydlig och du är positiv. Du ser värdet av att skapa en god arbetsmiljö i samverkan med chefer och medarbetare.

Anställningsfakta
1 tjänst, heltid, tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.
Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning.

Vill du veta mer?
Margaretha Lindh, Länsmuseichef, 0920-235 12 eller 076-142 96 11
E-post: margaretha.lindh@norrbotten.se

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Fackliga företrädare
Berit Åstrom, Kommunal, 0920-24 35 09, berit.astrom@norrbotten.se

Sista ansökningsdag
2019-05-19

 

Norrbotten
Norrbotten är i stark utveckling, både ekonomiskt och kulturellt. Här finns kraftfulla, varma människor, omtanke och samhällsservice, städer och vildmark. Norrbotten erbjuder goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid.

Region Norrbotten
Region Norrbotten är länets största arbetsgivare. Som anställd i Region Norrbotten får du arbeta i en stimulerande miljö där du kan vara med och påverka och göra skillnad för en bättre hälsa i länet. Vi erbjuder bra anställningsvillkor med bland annat flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och tillägg till föräldraförsäkringen. Region Norrbotten bidrar även med kompetensutveckling i ledarutvecklingsprogram, kurser, föreläsningar, mentorskap, nätverk och forskningsprojekt. Region Norrbotten har fem sjukhus, 33 hälsocentraler och är bland de ledande i Sverige inom e-hälsa.

SÖK TJÄNSTEN HÄR