Transformer LAB besöker Gällivare. Välkommen till en föreläsning och workshop om prepping!

Varför har bondförnuft blivit livsviktigt och varför vill du hellre ha Håkan Hellström än Rambo som sällskap under en kris? Författaren Anna-Maria Stawreberg, som skrivit boken Prepping: Att hoppas på det bästa men förbereda sig för det värsta, har svaren.

Det finns en grupp människor som övar sig i att vara förberedda på olika sorters katastrofer: prepparna. De bunkrar färskvatten och konserver, flyttar ut på landet till hus med egen brunn, och blir mer och mer självförsörjande på sin odling. Kom och ta del av en inspirerande föreläsning om fenomenet prepping

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Under kvällen hålls också en "Sykit workshop" av Ida Isak Westerberg (www.idaisak.se)

Det är viktigt att klä sig rätt, men vad händer när kläderna börjar slitas och inget nytt finns att tillgå? Ida Isak Westerberg presenterar ett litet sykit som är bra för varje preppare att ha förberett samt de mest praktiska teknikerna för att förstärka eller laga dina viktigaste klädesplagg.

Ta gärna med dig något du vill förstärka/laga som du kan använda teknikerna på.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Norrbottens museum och Transformer LAB:
Norrbottens museum är en arena för kulturhistoria men även för samtida hantverk, slöjd, konst och design. Transformer LAB är en del i att lyfta Norrbottens museum som en innovativ arena med kulturhistoriska rötter och att främja görande för god hälsa. Behovet att göra saker som får oss att må bra är stort. Det vill vi testa i Transformer LAB! Därför erbjuder vi professionellt ledda workshops och möjligheten att delta i olika event i länet. Här kan du få tälja smycken, testa DJ: a, sy och framförallt träffa andra kreativa.

Transformer LAB är ett samarbete mellan Norrbottens museum, Hemslöjdskonsulenterna Region Norrbotten och Studieförbundet Bilda Luleå.