Välkommen till en speciell konsertupplevelse i museicaféet, där vi till tonerna av Anders Teglunds pianomusik följer solens nedgång – från det rosa dagsljuset vid lunch till becksvart mörker.

Konserten startar kl 13.00 och är ungefär 90 minuter lång, till stora delar improvisationer från Anders skivor “Björkris I” och “Björkris II” som handlar om livet i en hyresrätt. Det är stillsam, mototon och melankolisk pianomusik. 

Man kan sitta eller ligga och lyssna på musiken. Vi lägger fram saccosäckar i rummet för den som vill ligga ner. Om du tar med dig en egen yogamatta eller liknande, så är du garanterad liggplats. Men vi har såklart även stolar för den som vill sitta. 

Konserten är gratis, men kom i tid för att få de bästa platserna. 

 

Om Anders Teglund

Anders Teglund är pianist och förläggare med rötterna i Luleå. Under året släpper han de två instrumentala pianoskivorna  "Björkris I" och "Björkris II" om vardagslivet i en hyresrätt. Musiken har fått mycket gott mottagande och Anders har även under året gett sig ut på en lång turné där han spelar hemma hos folk på deras akustiska pianon. Turnén har gjort nedslag i stora delar av Sverige och även Bryssel. Detta är en av få offentliga konserter under året. 

Lyssna på Anders Teglunds musik

 

Anders om nya skivan Björkris II

"Björkris II är den andra delen av i mitt projekt om livet i en hyresrätt med improvisationer och variationer inspelat på det billiga skolpiano jag köpt från Erikshjälpen. Jag ser musiken som en slags kvällspromenad i mitt hem efter att min dotter har somnat.

Med Björkris II har jag velat göra ett narrativt och kronologiskt verk som berättar om en vardag i mitt liv. Från morgon till kväll följer lyssnaren med under en vanlig vardag genom pendling, matlagning, nattning och ekonomisk stress och streaming med chips.

Musikaliskt är Björkris II mer monoton och kärvare än debuten. Vardagen liknar sällan en poplåt, den är mycket ljusfattigare och byggs upp av repetition och upprepning. Men här finns också inslag av hoppfullhet. Ena dagen är den andra lik men ingen dag är som någon annan.

Anders Teglund