Onsdag kväll 30 maj öppnar Transformer LAB igen på Norrbottens museum i Luleå. Alla som vill är välkomna att delta i lagningsverkstan eller kanske bara ta en fika och höra på Sucre.

KVÄLLENS PROGRAM:

Visible mending - Lagningsverkstad med Sömnadskollektivet

Är alla jeans trasiga? Lugn, det går att fixa! Sömnadskollektivet visar dig smarta sätt för snygga, synliga lagningar. Tag med det du vill laga och om du behöver någon särskild detalj till reparationen. Vi har synål, tråd och symaskin. För inspiration leta på hashtaggen #visiblemendingExtern länk i sociala medier. 
ALLA kan reparera!

Livemusik med Sucre

Sucre uppträder under kvällen.

Stefanie Burbano, a.k.a. Sucre, är en up-and-coming rappare från Luleå som tror på naturen och att vi alla tillsammans kan förändra världen. Hennes idé med att skriva och dela sin musik är för att lämna efter sig ett bra budskap och inspirera andra att göra samma sak. Här är Sucre på FacebookExtern länk och Sucre på InstagramExtern länk 

Om Sömnadskollektivet

Sömnadskollektivet är ett arbetsintegrerat socialt företag. Många i företaget är nya i Sverige och har med sig sömnadskunskaper från sina hemländer. Tillsammans utför gruppen en bredd av skrädderiuppdrag till privatpersoner och företag. Sömnadskollektivet erbjuder skrädderitjänster, ändringssömnad, hållbart mode, inredningssömnad och textilt återbruk. Här är Sömnaskollektivet på FacebookExtern länk 

Norrbottens museum och Transformer LAB

Norrbottens museum är en arena för kulturhistoria men även för samtida hantverk, slöjd, konst och design. Transformer LAB är en del i att lyfta Norrbottens museum som en innovativ arena med kulturhistoriska rötter och att främja görande för god hälsa. Behovet att göra saker som får oss att må bra är stort. Det vill vi testa i Transformer LAB! Därför erbjuder vi professionellt ledda workshops och möjligheten att delta i olika event i länet. Här kan du få tälja smycken, testa DJ: a, sy och framförallt träffa andra kreativa. 

Transformer LAB är ett samarbete mellan Norrbottens museumExtern länk, Länshemslöjdskonsulenterna Region Norrbotten och Studieförbundet BildaExtern länki Luleå.