Fredag 24 augusti kl 14-17 kan den som vill välkomna delta i drop-in-lagningsverkstad under Bodens Retro & Antikdagar. Vi finns på Hotell Bodensia, en trappa upp.

Är kläderna trasiga? Lugn, det går att fixa! Sömnadskollektivet visar smarta sätt för snygga, synliga lagningar. Ta med det du vill laga och om du behöver någon särskild detalj till reparationen. Synål, tråd och symaskin finns på plats. För inspiration leta på hashtaggen #visiblemending i sociala medier. ALLA kan reparera!

Om Sömnadskollektivet

Sömnadskollektivet är ett arbetsintegrerat socialt företag. Många i företaget är nya i Sverige och har med sig sömnadskunskaper från sina hemländer. Tillsammans utför gruppen en bredd av skrädderiuppdrag till privatpersoner och företag. Sömnadskollektivet erbjuder skrädderitjänster, ändringssömnad, hållbart mode, inredningssömnad och textilt återbruk. Här är Sömnaskollektivet på FacebookExtern länk 

Norrbottens museum och Transformer LAB

Norrbottens museum är en arena för kulturhistoria men även för samtida hantverk, slöjd, konst och design. Transformer LAB är en del i att lyfta Norrbottens museum som en innovativ arena med kulturhistoriska rötter och att främja görande för god hälsa. Behovet att göra saker som får oss att må bra är stort. Det vill vi testa i Transformer LAB! Därför erbjuder vi professionellt ledda workshops och möjligheten att delta i olika event i länet. Här kan du få tälja smycken, testa DJ:a, sy och framförallt träffa andra kreativa. 

Transformer LAB är ett samarbete mellan Norrbottens museum, Länshemslöjdskonsulenterna Region Norrbotten och Studieförbundet Bilda i Luleå.