Öppettider

Öppettider

Norrbottens museum, Luleå centrum. Norrbottens museum, Björkskatan (Arkivcentrum med forskarsal och bibliotek // Bildarkiv och samlingar).

Kulturarvskalendern

Kulturarvskalendern

Kulturarvskalendern är en samlingsplats för aktiviteter och evenemang. Här erbjuds möjligheter att upptäcka och uppleva kulturarv och kulturmiljöer runt om i Norrbotten.

Program onsdagar

Program onsdagar

Onsdagkvällarna på museet präglas av en blandning av visningar, föreläsningar, workshops med mera. Se aktuellt program här.

Byggnadsvårdsdag på Hägnan

Byggnadsvårdsdag på Hägnan

Är du intresserad av byggnadsvård? Välkommen till byggnadsvårdsdagen på Hägnan. Prova och lär dig mer om fönsterrenovering, timring, vävning, schablonmålning, vård av gamla spisar och klockor, gärdesgårdsbygge, smide, gamla redskap och takrännor med mera. 30 maj kl 11-15.

Demokratin 100 år - och vägen till rösträtt

Demokratin 100 år - och vägen till rösträtt

Välkommen till en lunchföreläsning där vi med avstamp i historien firar viktiga demokratiska genombrott. För 100 år sedan riksdagen tog beslut som innebar att kvinnor för första gången fick rösträtt i Sverige. 29 maj kl 12-13 på Vetenskapens hus i Luleå.

Folkhögskolornas Vårsalong

Folkhögskolornas Vårsalong

Jurybedömd konstutställning av elever från Konstskolan Sunderby Folkhögskola och Sverigefinska folkhögskolan, Haparanda. Visas 5-23/6.

Mjukslöjdskafé

Mjukslöjdskafé

Tag med ditt eget slöjdande till museikaféet och slöjda tillsammans med andra.

Under samma himmel - Födelse

Under samma himmel - Födelse

Födelse är en myllrande mångfald av norrbottniska berättelser – om det nya livet och den nya tiden. Det som hela tiden föds på nytt.

Folkdräktsmarknad

Folkdräktsmarknad

Folkdräktsmarknaden är en möjlighet för dig som vill köpa, byta, sälja eller förändra din dräkt. Det gäller dräkter av alla slag − nytt eller slitet, för stort eller urvuxet, från när och fjärran. 15 juni på Hägnan!

Sök i samlingarna

Sök i samlingarna

Samlingar, bilder och föremål registreras digitalt i vår databas Carlotta. Sök utifrån bland annat ort, namn, material och fotograf. Extern länk: http://samlingar.norrbottensmuseum.se

Kulturmiljöblogg

Kulturmiljöblogg

Läs om sånt som är aktuellt inom kulturmiljö, men också om andra aktuella projekt på Norrbottens museum.

Böcker

Böcker

Försäljning av böcker med anknytning till Norrbotten och dess kulturhistoria. Museet har en egen årsbok för Norrbotten som ges ut tillsammans med Norrbottens Hembygdförbund.