23 juni-9 augusti visas en turnerande utomhusutställning i Hermelinsparken med fantastiska fotografier av Naturfotograferna. Utställningen handlar om ”Vinnare och förlorare” i den svenska naturen – om att det kan vara olika svårt för olika djur i naturen.

Vi människor gör en massa saker som påverkar djuren. Vi bygger städer, odlar mat och kör bilar. Ibland brer vi ut oss så mycket att vi tar över djurens områden. Det här är en utställning som berättar hur några av djuren klarar sig. Vissa av djuren har det gått bra för och de blir fler, medan andra håller på att försvinna.

Visningar

Tisdag–fredag veckorna 26, 29, 30 och 31, klockan 10.00–10.30 erbjuder vi lekfulla visningar kopplade till utställningen. Målet med visningen är att på ett lättsamt och lekfullt sätt öka kunskapen om biologisk mångfald och svenska vilda djur, samt att skapa nyfikenhet och framtidshopp.

Gratis, ingen bokning krävs.

Information om utställningen

 

Naturv Postkod

Utställningen har producerats av Föreningen Naturfotograferna med bidrag från Postkodstiftelsen, och visas sommaren 2022 i Hermelinsparken i Luleå. Med projektet Vinnare och förlorare i svensk natur vill Föreningen Naturfotograferna uppmärksamma de globala och inhemska hoten mot naturen och hur de påverkar våra vilda djur.