#delavantar ställs ut på Norrbottens museum mellan 10 mars-30 april. Den digitala versionen av utställningen kan du se på vantarnas egen webbplats: vantar.hemslojdeniskane.se

Om #delavantar

Under hösten 2017 har stickutmaningen #delavantar skapat engagemang hos stickare runt om i landet. Alla som gillar att sticka har bjudits in att vara med, formge egna vantar, dela med sig av mönstret och därefter ställa ut både på nätet och i verkligheten.

De 175 par vantar med tillhörande stickbeskrivningar som skickats in, visas fysiskt i Landskrona hos Hemslöjden i Skåne 20 januari – 3 mars. Därefter flyttas vantarna till Luleå och Norrbottens museum och ställs ut 10 mars – 30 april.

Den digitala versionen av utställningen tillsammans med all övrig information om projektet finns på #delavantars egen webbplats vantar.hemslojdeniskane.se. I sociala medier finns en Facebookgrupp
med närmare 1400 medlemmar och på Instagram har hashtaggen #delavantar använts flitigt.

Initiativet till #delavantar kommer från hemslöjdskonsulenterna på Hemslöjden i Skåne. Projektet ägs av Skånes hemslöjdsförbund är ett interregionalt samarbete med hemslöjdskonsulenterna Region Norrbotten och Norrbottens museum.

Webbplatsen för #delavantar: vantar.hemslojdeniskane.se
Facebookgruppen #delavantar: www.facebook.com/groups/1266827360106381
Hashtaggen #delavantar på Instagram: www.instagram.com/explore/tags/delavantar
Hemslöjden i Skåne: hemslojdeniskane.se
Hemslöjdskonsulenterna Region Norrbotten: www.norrbotten.se/hemslojd
Norrbottens museum: www.norrbottensmuseum.se