Kafé och butik

Kaféet på Norrbottens museum är en lugn och mysig miljö. Här kan du sitta och njuta av en kopp kaffe och ett bakverk, eller att läsa någon av de lokala dagstidningarna.

I anslutning till kaféet finns en liten butik där du kan köpa souvenirer och presenter från Norrbotten eller böcker om och från Norrbotten. En populär presentbok är museets egen årsbok som har olika teman för olika år.

Under tiden som museibyggnaden i Luleå centrum renoveras är både kafé och butik stängda.

Hitta på sidan

Kafé

Museikafeet där det sitter fullt med folk runt borden.

När du kommer in i museets kafé möts du av en atmosfär som påminner om ett stadskafé från 1900-talets början. Handtryckta tapeter, möbler i gustaviansk stil, kristallkronor och lampetter bidrar till den stämningsfulla miljön. Här kan du i lugn och ro avnjuta en kopp kaffe, te eller läsk tillsammans med ett läckert bakverk eller en god smörgås.

I kaféet kan du läsa de senaste nyheterna i någon av länets dagstidningar och Dagens Nyheter. Vill du hålla dig uppkopplad med mobil eller dator kan du ansluta dig gratis via museets Wi-Fi.

Butik

Hylla i museibutiken som är fylld med presenter och souvenirer

I butiken finns presenter och souvenirer som på olika sätt speglar Norrbottens kultur och traditioner. Produkterna är lokalproducerade eller inspirerade av länets unika landskap och kultur.

Upptäck ett utbud av slöjd, hantverk, heminredning, mat och dryck, leksaker, pussel och böcker. Några av de noggrant utvalda produkterna är hjortronté från Alterhedens Rabarberi i Piteå och läderprodukter från Kero i Pajala.

I de välfyllda bokhyllorna kan du botanisera bland intressanta böcker om och från Norrbotten. En populär presentbok är museets egen årsbok, med olika teman för olika år.

Välkommen att utforska museibutiken och handla ett fint minne att ta med dig hem.

Uppdaterad: