Känner du myren?

Luleå Pride
Datum: -
Plats: Kulturcentrum Ebeneser, Luleå centrum
Ida Isak Westerberg.
Ida Isak Westerberg. Foto: Jessica Segerberg.

Queera perspektiv i konstnärlig praktik

På myren finner jag ett queert rum där jag omsluts av kraft, motstånd och tid. Den fuktiga mossan bäddar in mig och erbjuder möjligheter jag aldrig hade kunnat önska mig. Torven viskar till mig på meänkieli och jag vet att jag tillhör, på så många sätt. Det är här jag startar, men vart kommer det leda mig?

Ida Isak Westerberg (f. 1986) är en textilkonstnär baserad i Luleå och Övertorneå. Westerberg jobbar med platsspecifika processer där skapandet är beroende av vad som händer med materialet i naturen. Den använder handvävning och olika färgningsmetoder som främsta uttryck och har en speciell relation till en myr i Tornedalen. 2022 fick Westerberg uppdraget att göra scenografi till Dansinitiativets föreställning Väven. Den har haft många utställningar runt om i landet, håller i kurser inom vävning och färgning och berättar om sin konst i olika sammanhang, senast på Nasjonalmuseum i Oslo.

Under föreläsningen på Luleå Pride kommer Ida Isak, förutom att berätta om sitt arbete, lyfta frågor om queerhet, vad queer konst kan vara och hur det kan visa sig i praktiken.

Datum:

-

Plats:

Uppdaterad:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.