Chef till avdelningen kulturmiljö

Hem / Om museet / Lediga jobb / Chef till avdelningen kulturmiljö

 

Chef till avdelningen kulturmiljö

Norrbottens museum är länsmuseum för en fjärdedel av Sveriges yta med cirka 250 000 invånare. Museet arbetar med att bevara, använda och utveckla regionens mångfaldiga kulturarv, kulturmiljöer och historia genom kunskapsuppbyggnad, samlingsförvaltning och publik verksamhet.

Du kommer in i ett spännande utvecklingsskede av Norrbottens museum där vi just nu är inne i en fas där museet växer. Norrbottens museum har engagerade och kunniga medarbetare och museets uppdrag gäller hela länet.

Vi söker

Du har eftergymnasial utbildning, tre år eller längre. Akademisk examen med lämplig ämneskombination för tjänsten eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Meriterande om du har filosofie doktor eller filosofie licensiatexamen inom avdelningens ämnesområden. Du har goda kunskaper i svenska och engelska samt några års erfarenhet av chef- och ledarskap inom museal verksamhet till exempel kulturmiljö, kulturarv eller samlingar. Har du erfarenhet av projekt, fältarbete, samtidsdokumentation eller av att arbeta med tillgängliggörande för invånarna fysiskt och digitalt är det meriterande.

Du är en trygg och stabil avdelningschef som leder och motiverar dina medarbetare mot uppsatta mål samt skapar engagemang och delaktighet på arbetsplatsen. Du agerar med helhetssyn och strategisk framåtblick. Vidare har du förmåga att skapa strukturer och göra prioriteringar på ett effektivt sätt samt värdera och ser nyttan av samarbete. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Det här får du arbeta med

Som chef för avdelningen kulturmiljö kommer ditt arbete att innebära många kontakter internt och externt. Arbetet är både strategiskt och operativt, du behöver kunna planera lång- och kortsiktigt, driva utveckling och göra uppföljningar. Du har verksamhets-, personal- och budgetansvar.

Avdelningen genomför en hel del uppdragsverksamhet och projekt, ofta med korta deadlines som måste hållas. Du behöver därför ha förmåga att arbeta snabbt, men ändå noggrant. Du behöver ha en god kommunikativ förmåga.

Ditt arbetsfält är regionen, kommuner, organisationer, föreningar och invånare samt myndigheter. Du kommer också att arbeta med och vidareutveckla forskningssamarbeten och bygga nätverk inom kulturarvs- och kulturmiljöområdet.

Du ingår i ledningsgruppen för länsmuseet som leds av länsmuseichefen.

Tjänsten innebär resor i länet.

Det här erbjuder vi dig

  • Möjlighet att utforma din tjänst tillsammans med medarbetare och ledingsgrupp
  • Möjlighet att initiera och delta i forskningsprojekt och nätverk, befintliga såväl som nya
  • Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
  • Länk till våra förmåner (öppnas i nytt fönster)

Information om tjänsten

Vi erbjuder en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år. Anställningen är på heltid, dagtid med placering på Norrbottens museum, Björkskatan, Luleå.

Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Kontaktperson

Margaretha Lind, margaretha.lindh@norrbotten.se, 076-142 96 11

Sista ansökningsdag

4 juni 2023.

Tillträdesdatum

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.