Museivärd med pedagogisk inriktning

Om museet / Lediga jobb / Museivärd med pedagogisk inriktning

 

Norrbottens museum är länsmuseum för Norrbotten och bedriver utöver museet i centrala Luleå en bred verksamhet där vi samlar in, bevarar och tillgängliggör regionens mångfacetterade kulturhistoria. Norrbottens museum har ett 40-tal anställda och verksamhet bedrivs i hela länet. 

Vi söker

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom relevanta områden för tjänsten såsom kulturhistoriska ämnen, pedagogik, upplevelseproduktion, projektledning, guidning eller annan erfarenhet arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Examen inom någon av områderna är meriterande. Du har erfarenheter från liknande arbete såsom visningsverksamhet, aktiviteter och pedagogik för och med olika målgrupper och/eller erfarenhet av service och värdskap inom exempelvis reception, museum, turism, butik och kafé. God datorvana och B-körkort är ett krav. Ytterligare språkkunskaper och/eller färdigheter inom drama, berättande och sång/musik är meriterande liksom kunskap om digitala-/tekniska lösningar enligt uppdragets beskrivning. Du har självklart intresse för Norrbottens kultur och historia.

Vi söker dig som trivs i mötet med människor, att arbeta med barn och ungdomar, och är bra på anpassa ditt bemötande till olika individers och gruppers behov. Du är initiativtagande, kreativ och strukturerad. Du trivs med ett varierande arbete där mycket händer och kasten mellan arbetsuppgifter kan vara snabba. Du är bra på att knyta kontakter och upprätthålla goda relationer med besökare, kollegor och samarbetspartners. Du har förmåga att arbeta självständigt och självgående och även att skapa ett gott samarbetsklimat i samarbete med andra. Du delar med dig kunskap och information och har god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget. 

Det här får du arbeta med

Vi söker museivärd till Norrbottens museums reception, butik och kafé som även kommer arbeta med pedagogisk verksamhet. Som museivärd har du två huvuduppdrag; vara med i teamet som arbetar med den dagliga driften av reception, butik och kafé samt arbeta med pedagogik och aktiviteter.

Arbetet handlar om att välkomna besökarna och skapa en god upplevelse för dem. Att berätta om utställningar, program, aktiviteter och hela museiverksamheten. Du arbetar i museets reception, butik och kafé under ledning av teamledare för receptionen. Arbetsuppgifterna består av exempelvis beställning, uppackning och försäljning av varor, tillredning av fika, servering. Du arbetar också med pedagogik, program, visningar och aktiviteter för olika målgrupper, vuxna, barn och unga utgående från museets uppdrag, verksamhetsmål och tematik. Du driver arbetet från idéstadie till planering, genomförande, utvärdering och utveckling. Du har ansvar för tidplan, ansvarsfördelning och budget.

Du kommer ingå i ett team bestående av chefen för publika avdelningen, teamledare, museipedagog, receptionspersonal, utställningsproducent m.fl. Du genomför arbetet dels självständigt och dels i samarbete med övriga medarbetare vid publika avdelningen och museet. Du har även kontakter med olika samarbetspartners, såsom exempelvis skola, föreningsliv och andra museer.

Det här erbjuder vi dig

  • Du får vara med och tillgängliggöra kulturarvet i Norrbottens mångkulturella län tillsammans med kollegor med stort engagemang för Norrbottens kultur och historia.
  • Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
  • Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
  • Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-utveckling/

Information om tjänsten

  • Tillsvidareanställning, heltid. Merparten av arbetstiden är förlagd dagtid vardagar, helgtjänstgöring ingår löpande. Kvällsarbete förekommer.

  • Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Kontaktpersoner

Sista ansökningsdag

2023-04-03

Välkommen med din ansökan!

Tillträdesdatum

Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsplats

Norrbottens museum

 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.