Receptionist/kafé-butiksbiträde

Om museet / Lediga jobb / Receptionist/kafé-butiksbiträde

 

Vill du arbeta med kultur, historia och service? Norrbottens länsmuseum bedriver en bred verksamhet där vi samlar in, bevarar och tillgängliggör regionens mångfacetterade kulturhistoria. Norrbottens museum har ett 40-tal anställda och finns i Luleå, verksamhet bedrivs i hela länet.

I museibyggnaden i centrala Luleå finns utställningslokaler, reception, kafé och butik med souvenirer och hantverk. I museets reception besvaras frågor om verksamheten i museibyggnaden och utställningarna, men även hela länsmuseets breda verksamhet. Utställningarna är både permanenta och tillfälliga med fokus på Norrbottnisk dåtid och nutid för både vuxna och barn. Programverksamhet och aktiviteter erbjuds både stora och små såsom föreläsningar, visningar, pyssel, lekar med mera.

Vi söker

Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning, gärna med inriktning mot service och kundbemötande eller liknande. Det är meriterande om du har eftergymnasiala studier och/eller erfarenheter från kafé, reception, museum, handel, turism, upplevelsesektor eller annat relevant för tjänsten. Du har goda språkkunskaper i både tal och skrift i engelska och svenska därtill god datorvana. Vi ser gärna att du har kunskap och/eller intresse för Norrbottnisk historia och samtid. Meriterande om du har erfarenhet av arbete eller liknande där bemötande och värdskap ingått. Gärna från reception, kafé och butik, museum, turism- och upplevelsesektor eller liknande. Du får gärna ha erfarenhet av kassaarbete och administration. Erfarenhet av guidnings- och visningsverksamhet eller liknande samt ytterligare språkkunskaper, gärna tyska, franska, spanska eller något av minoritetsspråken.

Som person är du serviceinriktad du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Anstränger sig för att hitta lösningar. Du värderar och ser nyttan av samarbete med andra. Är lyhörd och kan anpassa dig till andra. Lyssnar, kommunicerar på ett konstruktivt sätt och besitter god språklig förmåga. Du tar ansvar för dina uppgifter. Strukturerar ditt arbete och kan arbeta självständigt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi söker nu personal vid extra behov till museets reception.

Receptionen är museets besökares första möte med museet och vårt ansikte utåt. Arbetsuppgifterna består i att ta emot besökare, visa dem till rätta, svara på frågor och berätta om museets utställningar och verksamhet. Stor del av arbetet består i uppgifter kopplat till kaféverksamheten, såsom beredning av fika, smörgåsar och kaffe, servering, diskning och lättare städning. I arbetet ingår även beställning och uppackning av varor samt kassaarbete och administrativa uppgifter kopplat till det. Öppning och stängning av museet och tillsyn av utställningslokaler och teknik. Att arbeta som värd i museet och visa utställningar och hålla i aktiviteter ingår i arbetet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget.

Du är välkomnande mot museets besökare och är bra på att bemöta människor efter deras behov. Du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Du är lösningsfokuserad och tar ansvar för att söka upp och tillägna dig den kunskap och information som du behöver i arbetet. Du arbetar lika bra självständigt som du skapar ett gott arbetsklimat när du arbetar i grupp. Du delar med dig av kunskap och information. Du använder din erfarenhet på ett flexibelt sätt. Du ser det som självklart att ta initiativ till utveckling både i det egna arbetet och för verksamheten i stort.

Anställningen är timarbete vid extra behov i sommar och under höst och vinter. Möjlighet till förlängning kan finnas.

Det här erbjuder vi dig

Information om tjänsten

  • Timmanställning, extra vid behov under sommaren. Arbetstiden är förlagd till vardagar och helger 8-18, kvällstjänstgöring förekommer.
  • Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
  • Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan

Kontakt

Kontaktperson

Anna Lundgren, publik chef, 0920-24 35 15, anna.i.lundgren@norrbotten.se

Facklig kontaktperson

Pia Nutti Holmgren, info om tjänst och facklig kontakt, 0920-24 35 02, pia.nutti-holmgren@norrbotten.se

Sista ansökningsdag

31 maj 2022.

 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.