Norrbottens museum vill samla in upplevelser och tankar om coronaviruset och dess effekter. För att vi ska få en djupare förståelse för hur människor påverkas under pågående pandemi söker vi tre personer som vill filma sin vardag med mobiltelefonen. Är du en av dem?

Uppdraget

Filma några klipp/vecka under två månader, det räcker med några minuter per gång (hellre flera korta än ett långt). Tänk dig att du gör en videodagbok om förändrade och oförändrade situationer i samband med coronaviruset. Hur förhåller du dig till rekommendationerna och var är pandemin påtaglig i din närmiljö?

Berätta om din vardag med ord, ljud och bild. Till exempel om din arbetssituation, hur du tillbringar semestern eller tillämpar olika försiktighetsåtgärder. Eller omställningar som utomhuskalas, tvåmetersregeln och digitala träffar. Berätta också gärna om dina känslor, upplevelser och tankar.

Videoklippen skickar du digitalt till museet en gång i veckan.

Är du intresserad?

Skicka ett mejl till: linnea.b.persson@norrbotten.se
 
Skriv en kort presentation om dig själv (ålder, yrke/sysselsättning, bostadsort osv.), samt varför du vill delta.  

Videoklippen kommer att arkiveras och bevaras för framtiden, men kan även komma att användas inom verksamheten i en nära framtid. Dina videoklipp blir viktiga tidsdokument.